thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 28/05/19
zmieniono dnia: 28/05/19

Składniki

PORZECZKOWY DESER Z MUSLI

  • 250 g serka mascarpone
  • 150 g masy kajmakowej
  • 250 g jogurtu naturalnego, niesłodzony
  • 200 g konfitury porzeczkowej
  • 150 g musli, niesłodzone
  • 100 g czerwone porzeczki, świeżej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PORZECZKOWY DESER Z MUSLI
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy mascarpone i kajmak 30s/obr.3
    2. W naczyniu szklanym wkładamy warstwami wedlug uznania- opcjonalnie dodajemy świeżą porzeczkę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PORZECZKOWY DESER Z MUSLI

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?