Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
16
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Kulki marchewkowe
- 80 g ziaren słonecznika
- 80 g płatków owsianych
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 50 g wiórków kokosowych
- 80 g marchewki
- 70 g masła orzechowego
- 1 płaskiej łyżeczki cynamon, mielony
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 30 g wiórków kokosowych, do obtoczenia kulek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Marchewkę zmiksować, przełożyć do miski.
- Na patelni uprażyć płatki owsiane, ziarka słonecznika, wiórki kokosowe
- Do blendera włożyć daktyle, wszystkie uprażone składniki i masło orzechowe. Zmiksować.
- Dodać marchewkę, cynamon i gałkę i zmiksować raz jeszcze. Przełożyć masę do miski.
- Na talerz wysypać wiórki kokosowe. 
Dłonią formować z ciasta kulki, mniej więcej o wielkosci orzecha wloskiego.
Kazda kulkę obtoczyć w wiorkach kokosowych.
Przelozc do szklanego naczynia. Może być sloik. - Marchewkowe love może stać w lodowce nawet 7 dni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze