Składniki
- 500 gramów cukru
- 400 gramów Mleka skondensowanego słodzonego
- 100 gramów miekkiego masla w kawalkach
- 50 gramów syropu z trzcuny cukrowej lub melasy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier: 20sek / obr 10. Dodac pozostale skladniki: 30sek / obr 5. Nastepnie gotowac: 20min / 100° / obr 3, z koszyczkiem umieszczonym na pokrywce, zamiast miarki. Nastepnie gotowac: 35min / Varoma / obr 2, caly czas z koszyczkiem. Wymieszac: 15sek / obr 5. Przelozyc od razu na blaszke, wylozona papierem. Zostawic na najmniej 2h do przestygniecia ( lepiej troszke wiecej). Kroic na male prostokaty ( 2x3). Przechowywac szczelnie zamkniete.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiłam jest extra polecam
Faktycznie uzylam miodu zamiast syropu
Ps. Mi przez koszyczek nie przeleciało może dlatego że dostałam kamieni starych na pył
komputer mi zwariował i wysłał taką ilość komentarzy jeżeli można usunąć to prosze bo nie wiem jak
przepraszam
błąd
Zrobiłam jest extra polecam
Faktycznie uzylam miodu zamiast syropu
Ps. Mi przez koszyczek nie przeleciało może dlatego że dostałam kamieni starych na pył
Zrobiłam jest extra polecam
Faktycznie uzylam miodu zamiast syropu
Ps. Mi przez koszyczek nie przeleciało może dlatego że dostałam kamieni starych na pył
Zrobiłam jest extra polecam
Faktycznie uzylam miodu zamiast syropu
Ps. Mi przez koszyczek nie przeleciało może dlatego że dostałam kamieni starych na pył
myszawa przeczytaj dokładnie przepis
myszawwa, co ma spaść na dno? Koszyczek jest pusty i stawiasz go na klapę podczas gotowania, aby masa z TM nie pryskała na zewnątrz
gotować z koszyczkiem ??? nie przeleci na dno ??? jakoś nie widze tego
Czy w czasie gotowania masa przypala sie do naczynia?
Are you sure to delete this comment ?