Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Ciasto jogurtowe z truskawkami
- 350 gramy mąka pszenna
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 100 gramy cukier
- 2 łyżki cukier wanilinowy
- 25 gramy masło, roztopione
- 2 jajko
- 240 gramy jogurt grecki
- 500 gramy truskawki, świeże
- Cukier puder
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wyciągamy motylek, dodajemy pozostałe składniki: mąka, proszek do pieczenia, masło, jogurt. Mieszamy pomagając sobie kopystką – czas 20s/obr.2
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Truskawki kroimy na mniejsze części. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
- Na blaszkę wlewamy (choć ciasto będzie lekko gęste) ciasto, układamy na wierzchu truskawki.
- Pieczemy 30-35 min w temperaturze 180 stopni, góra-dół. Ciasto pieczemy do suchego patyczka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ten przepis to katastrofa. Nie ma podanych połowy kroków do wykonania. Dodatkowo proporcje składników są źle dobrane - ciasto jest tak gęste, że jak się łyżkę do niego włoży to stoi. Po upieczeniu zakalec. Nie polecam
Are you sure to delete this comment ?