Czas przygotowania
2h 15min
Czas całkowity
2h 55min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
ciasto
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżki miodu
- 2 łyżeczki soli
- 220 g mąki żytniej, typ 720
- 450 g mąki pszennej razowej, typ 1850 pełnoziarnista
- 35 g drożdży
- 450 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dodać pozostałe składniki. Wyrobić 3 min "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto"
Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni, piec ok. 40 minut
Wlać wodę, dodać drożdże oraz miód. 2 minuty 37 stopni "Obroty wsteczne" 2 "Blokada naczynia miksującego"
2etap
3 etap
1 etap
Porady
Można dodać słonecznik lub orzechy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Czym można zastąpić zarodki pszenne?
Smacznego
Bardzo smaczny chlebek z chrupiącą skórką Podejrzewam, że umnie też raz dwa zniknie.
Bardzo się cieszę. Też lubię ten chlebek
Chleb się udał i był pyszny Dawno cały bochenek nie zniknął tak szybko Właśnie piekę po raz drugi.
Are you sure to delete this comment ?