thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 20min
Czas całkowity
3h 0min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 40 g drożdży świeżych
  • 300 g wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 200 g mąki pszennej typ 750
  • 150 g mąki pełnoziarnistej pszennej
  • 150 g mąki orkiszowej
  • 30 g słonecznika
  • 20 g sezamu
  • 10 g zarodków pszennych
  • 0,5 łyżeczki czarnuszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    3 etap
  1. Przełożyć do miski do wyrośnięcia, ok. 60 minut. Włożyć ciasto do foremki do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Nagrzać piekarnik do  200 stopni, piec ok. 40 minut

  2. 1 etap
  3. Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"  2 Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

     

  4. 2 etap
  5. Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto"

Porady

Po wyjęciu z piekarnika - skórkę chleba posmarować wodą, przykryć bawełnianą ściereczką.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb z ziarnami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?