![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/xyxahb4d-922dc-940673-cfcd2-sbd9bfsq/f6437487-ec02-4379-b044-fc25a2316072/main/chleb-szybki-mirka.jpg)
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 40min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
ciasto
- 2 łyżeczki soli
- 140 g mąki żytniej chlebowej
- 170 g mąki pszennej razowej, typ 2000
- 340 g mąki pszennej chlebowej typ 750
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 łyżeczki oliwy
- 40 g drożdży
- 410 g wody
- 3 łyżeczki cukru, można zastąpić miodem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min
"Blokada naczynia miksującego"
"Ciasto"
Piec ok. 40 min w 200 stopniach C.
Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni
"Obroty wsteczne" 2
"Blokada naczynia miksującego"
2 etap
3 etap
1 etap
Porady
Cleb w miarę szybko wyrasta. Wnętrze foremki posmarowałem masłem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Chlebek jest przepyszny
nastepnego dnia nadal smakowity
Świetny przepis chlebek rośnie szybko.Piekłam na termoobiegu wyszedł znakomicie .Bardzo wszystkim smakuje a zapach niesamowity. Wielkie dzięki. Polecam wszystkim spróbujcie bo warto
Wkładamy do nagrzanego.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Czy wkładamy do nagrzanego piekarnika czy do zimnego?
31x11
Dzięki za szybką odpowiedź .![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dzień dobry, klasyczna keksówka średniej wielkości. Jutro podam dokładne wymiary (jestem poza domem).
40 minut 200 stopni C![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Mirku podaj wymiary blaszki na której pieczesz chleb![Cooking 1 Cooking 1](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_1.gif)
Are you sure to delete this comment ?