
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 50 g drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 5 MT wody
- 50 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 50 g sezamu
- 50 g siemienia lnianego
- łyżeczka cukru pudru
- łyżeczkę soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki wg podanej kolejniści i wyrabiać 3.5 min/
"Ciasto"
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą podłużnej blaszki 28 cm.
Pozostawić do wyrośnięcia 20 min.
Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 50 min w temp 180 C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ciasto wyszlo mi bardzo geste,ciezko wylozyc do keksowki....czekam na efekty..

Chleb rewelacja! Non stop go pieke.
dodaję teraz gorącą wodę i dziury nie ma
Mi też wyszedł z dziurą !!!
Doskonaly przepis
chlebek pyszny
Dziekuje
A może tu trzeba dodać drożdże w proszku?
Czekamy na zdjęcie konkursowego przepisu
Pozdrawiam Mixi
Nie wiem czy to ma znaczenie ale tym razem dałam 5 miarek bardzo ciepłej wody i dziur nie było.
Keksówka o długości 40cm jest w sam raz, ale proponuję zmniejszyć ilość drożdży do 40g. Chlebuś będzie też pięknie wyrośnięty, a nie powinien "uciekać" z foremki. No i zniknie problem zbyt dużych "dziur"