3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki pszenne


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Bułki pszenne

  • 50 gramów drożdże świeże
  • 250 gramów wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 40 gramów oleju
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dać wodę, cukier I drożdże. Mieszać 2 min/37 C/obroty 2. Dodać mąkę, sól i olej. Wyrabiać 2 min. Przykryć ściereczką na 15 min.
    Uformować 10 bułek (ok. 70 gram/ szt).
    Przykryć ściereczką na 15 min. Nagrzać piekarnik do 200 C.
    Piec 20 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis na bułki wydaje się prosty i smaczny,...

    Zgłoszony przez Bronkoli9 na kwietnia 30, 2024 at 02:46.

    Przepis na bułki wydaje się prosty i smaczny, ale ważne jest pamiętanie o bezpieczeństwie. Nie zapomnij o dead plate, aby uniknąć przypadkowego rozpryskiwania potrawy w wysokich temperaturach.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za prosty przepis. Spróbuje zrobić

    Zgłoszony przez Szumi50 na kwietnia 22, 2024 at 14:14.

    Dzięki za prosty przepis. Spróbuje zrobić

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze