Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 19/12/10
zmieniono dnia: 29/10/13
Składniki
- 700 g wody
- 1 kostka rosołowa
- 5 łyżek śmietany
- 50 g serka topionego
- ząbek czosnku
- 50 g cebuli
- jeden ziemniak (około 100 g)
- 400 g szparagów
- opcjonalnie koperek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wszystkie składniki oprócz wody wkładamy do naczyni.
miksujemy 15 s obroty 10
dodajemy wodę
gotujemy 100 stopni 10 minut obroty 2
możemy krem posypac posiekanym koperkiem
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobry krem polecam
Ja robiłam z białych
Alicj@
zamiast koperku, polecam posypać krem, prażonymi płatkami migdałowymi oraz lekko polać zupę kremem balsamico (świetnie przełamie smak szparagów). Taka wersja to połączenie świetnego smaku i niecodziennego wyglądu potrawy.Dobra opcja na bardziej wykwintny posiłek
a które szparagi do zupki białe czy zielone ?
Potwierdzam bardzo dobra zupka
dziś zrobiłam kolejny raz - jest naprawdę super - POLECAM !!!!!!!
Alicj@
Właśnie ją zrobiłam REWELACJA,!!!!!, polecam
Alicj@
krem ma świetny delikatny smak, ja (niech żyją szczęśliwi alergicy) używam jako zagęstnika mąki ryżowej (na tę porcję ok 30 - 40g). Pozdrawiam.
co do szparagów to polecam ten kremik przepyszny