thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa z trupa

  • 1 porcji Czerwona cebula
  • 5 centymetrów imbir, suszony, mielony, Swierzy nie mielony!!!
  • 1 porcji chili, suszone, Jedna swierza papryczka chilli!!!
  • 2 ząbki czosnku, mielonego, Nie trzeba mielic
  • 3 łyżki olej sezamowy
  • 2 łyżki sos sojowy
  • 200 gramów pieczarek
  • 1 puszki mleko, MLEKO KOKOSOWE
  • 0,5 litra Bulionu warzywnego
  • 3 szczypty ziaren sezamu
  • 3 szczypty prażonej cebulki, gotowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Warzywa
  1. Cebule pokroic na kawalki i wrzucic do naczynia miksujacego
  2. Imbir pokroic na kawalki i wrzucic do naczynia miksujacego
  3. Czosnek obrac i wrzucic do naczynia miksujacego
  4. Chilli pokroic na kawalki i wrzucic do naczynia miksujacego
  5. Zmielic wszystko 10 s/obr. 8
  6. Smarzenie
  7. Dodac sos sojowy i olej sezamowy. Nastepnie smazyc 5 min/95/obr. 1/5

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z trupa

Wydrukuj:

Komentarze