![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/wcd00ep1-c70bb-754281-cfcd2-whw25nd8/e4620479-9b81-4493-9e84-7eeccf0be312/main/zupa-z-cieciorka-i-kasza-bulgur.jpg)
Składniki
- 100 g cebuli
- 20 g oliwy z oliwek
- 40 g przecieru pomidorowego
- 900 g wody
- 1 kostka rosołowa
- 60 g kaszy bulgur
- 250 g ugotowanej cieciorki
- sól, do smaku
- 1 łyżeczka mięty suszonej
- ostra papryka w płatkach, opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę obierz, pokrój na 4 części, zmiksuj 5 sek obr.5. Kopystką ściągnij na dół naczynia.
Dodaj oliwę, 4 minuty, 90C, obrót 1
Dodaj przecier pomidorowy, 2 minuty, 90C, obrót 2.
Dodaj wodę i kostkę, gotuj 9 minut, 100C, obrót 1.
Dorzuć bulgur, gotuj 7 minut, 100C, obrót 1.
Dodaj łyżeczkę soli oraz cieciorkę, gotuj 3 minuty, 100C, obroty wsteczne
"Obroty wsteczne" , obrót 1.
Dodaj miętę i opcjonalnie ostrą paprykę (szczyptę), zamieszaj 10 sekund, obroty wsteczne
"Obroty wsteczne" , obr 3.
Smacznego!
Porady
Cieciorkę zamocz i zostaw na całą noc. Na następny dzień ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
super ale mięty troszkę za dużo....
Przepyszna![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?