thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
0 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa

  • ugotowany makaron typu gwiazdki
  • ser pleśniowy typu roquefort lub lazur
  • 60 g cebuli
  • 25 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g serka topionego naturalnego
  • 680 g ogórków kiszonych
  • 800 g wody
  • 1,5 łyżki przypraw, (sól, pieprz, papryka mielona, majeranek)
  • 1,5 łyżeczki śmietany 12%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zupa
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić - 3 sek. / obr. 6. Kopystką zgarnąć na dno naczynia.

    2. Dodać olej i poddusić - 3 min. / Varoma / obr. 1.

    3. Dodać czosnek i ogórki - rozdrobnić: 5 sek. / obr. 6. 

    4. Dodać wodę i przyprawy. Gotować ok. 15 min. / 100 st. C / obr. 2.

    5. Dodać śmietanę i serek topiony. Podgrzać i wymieszać - 4 min. / 90 st. C / obr. 2.

    6. Nakładać do miseczek z ugotowanym wcześniej makaronem - dla mnie najlepszy jest malutki (np. gwiazdki) oraz kawałkami sera typu roquefort lub lazur. 

Porady

Polecam rozpuścić ser pleśniowy w gorącej zupie. Dla mnie pycha tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa ogórkowa inaczej - z makaronem i serem roquefort

Wydrukuj:

Komentarze