- TM 31
Składniki
Zupa
- ugotowany makaron typu gwiazdki
- ser pleśniowy typu roquefort lub lazur
- 60 g cebuli
- 25 g oleju
- 2 ząbki czosnku
- 100 g serka topionego naturalnego
- 680 g ogórków kiszonych
- 800 g wody
- 1,5 łyżki przypraw, (sól, pieprz, papryka mielona, majeranek)
- 1,5 łyżeczki śmietany 12%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i rozdrobnić - 3 sek. / obr. 6. Kopystką zgarnąć na dno naczynia.
2. Dodać olej i poddusić - 3 min. / Varoma / obr. 1.
3. Dodać czosnek i ogórki - rozdrobnić: 5 sek. / obr. 6.
4. Dodać wodę i przyprawy. Gotować ok. 15 min. / 100 st. C / obr. 2.
5. Dodać śmietanę i serek topiony. Podgrzać i wymieszać - 4 min. / 90 st. C / obr. 2.
6. Nakładać do miseczek z ugotowanym wcześniej makaronem - dla mnie najlepszy jest malutki (np. gwiazdki) oraz kawałkami sera typu roquefort lub lazur.
Zupa
Porady
Polecam rozpuścić ser pleśniowy w gorącej zupie. Dla mnie pycha
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wygląda naprawdę super. Syn lubi sery pleśniowe, a ogórkowej dawno nie robiłam bo się znudziła, może to niezły sposób na odświeżenie starego dania. Dodaję do wypróbowania
Pyyyyszna nawet więcej niż sama ogórkowa
Super, cieszę się, że smakowała
Robi się bardzo prosto. Zrobiłam bez czosnku. Jest delikatniejsza. Rodzi
nce smakowała. Była to moja pierwsza zupa.