Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

150 g cebuli

  • 150 gramów cebuli, Biała
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 gramów Oleju ryżowego
  • 250 gramów topinamburu, Obranego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włóż czosnek,cebulę, wlej olej. Rozdrobnij 3 s/ obr. 5.Zgarnij składniki kopystką duś 3 min./ 120/ obr.1 

    Dodaj topinambu, 500 ml.wody, czubatą łyżkę ekstraktu bulionu warzywnego

    Gotować 25 min/ 100/ obr 1

    Zmiksować 1 min/ obr. 4-8, stopniowo zwiększając obroty.

    Podawać na gorąco z oliwą truflową lub chipsami z jarmużu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z topinamburu

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 30, 2017 at 20:49
    2.0

    Właśnie zrobiłam tę zupę no i cóż - cebula zabiła smak topinambura, w zasadzie jest to zupa krem cebulowa. Duży błąd ! ilość cebuli proponuję zmniejszyć minimum o połowe .

Are you sure to delete this comment ?