![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/2r4v3gnq-6e562-210396-cfcd2-ldc1ltak/986c2d5c-d0d7-4865-9541-c900c0c061ca/main/zupa-krem-z-czerwonej-fasoli.jpg)
Składniki
Zupa krem z czerwonej fasoli
- 50-60 g cebuli
- 3 ząbki czosnku polskiego
- 30 g masła
- 1 puszek czerwonej fasoli (ok 400g), może być 400g świeżej ale trzeba ją wtedy namoczyć w wodzie dzień wcześniej
- 1/2 świeżej papryki czerwonej (słodkiej)
- 1 łyżeczek koncentratu bulionu warzywno-mięsnego wykonanego w TM, może być 1 kostka gotowego bulionu warzywno-mięsnego
- 2 szczypty soli himalajskiej różowej
- do smaku przypraw: pieprz mielony, curry, słodka i ostra papryka mielona
- 1/2 łyżeczki suszonych warzyw (opcjonalnie)
- 500 g wody
- 50-60 g kwaśnej śmietany 18%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebule i czosnek rozdrobnic 3 sek/obr 5
Dodać masło, dusić 2 min/Varoma/obr. 1.
Wlać całą zawartość puszki fasoli (wraz z sosem), dodać paprykę, koncentrat bulionu i przyprawy -całość zmiksować 10s/obr.5.
Dodać wodę i całośc gotować 10 min/90°C/obr. 2.
Dodać śmietanę i zmiksować 1 min/stopniowo zwiększając obroty od 1 do 10.
Porady
W wersji bardziej sytej można podawać z grzankami.
Wwersji ostrej (a la meksykańska), należy w kroku 2 dodać papryczkę chilly -pół albo całą w zależności od preferencji.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobre, lekko sobie zmodyfikowałem i tak mi smakowało, że zapiszę sobie na liście szybkich zup ratunkowych
takie proste, a takie dobre!
Are you sure to delete this comment ?