Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 04/10/15
zmieniono dnia: 04/10/15
Składniki
Składniki na zupę grzybową
- 130 g cebuli
- 20 g masła
- 40 g marchwi
- 25 g selera
- 300 g grzybów
- 300 g ziemniaków
- 1 łyżek wegety naturalnej
- 1 płaskich łyżeczek soli
- pokrojona pietruszka
- grzanki, lub gwiazdki z ciasta francuskiego
- 2 ząbki czosnki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- na wirujące noże (obr.9) wrzucam 2 ząbki czosnku
- 2 dorzucam cebulę w ćwiartkach szatkuję poz.5 , 2 sekundy, ogarniam łopatką warzywa
- podsmażam cebulkę i czosnek czas 2,5 min , 100oC ,poz.1
- 3 dokładam pokrojoną na mniejsze części marchew, selera - siekam poz.6 2 sekundy
- 4 ogarniam łopatką ze ścianek naczynia wszystkie posiekane naczynia
- 5 dodaję oczyszczone pokrojone grzyby
- 6 pokrojone na duże części ziemniaki
1. 7 dolewam ok.500 g wrzącej wody
- 8 wsypuję przyprawy
1. 9 czas gotowania to ok.30 min poz.
- 10 po ugotowaniu miksuję zupę na krem poz.7-8 kilka sekund
1.11 na koniec ewentualnie dolewam gotującej wody i doprawiam
1. 12 do zupy w talerzach dodaję grzanki/gwiazdki i pokrojoną pietruszkę
Gwiazdki z gotowego ciasta francuskiego
Zupy w thermomix
Porady
więcej zdjęć na blogu
//alicjakwkrainie.blogspot.com/2015/10/zupa-krem-z-lesnych-grzybow-2-wersje.html
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Gotowanie na co dzień
Wegetariańska
Łatwe
Naturalne
Kreatywne
Danie główne
Pierwsze danie
Jesień
Boże Narodzenie
Obiad
Kolacja
Zupa
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobra! Polecam, idealnie gładka, zrobiłam z prawdzikow, czarna ale dobra 😃
Zrobiłam dzisiaj - pyszna. Bardziej bym ją jednak rozrzedziła i grzybka suszonego dodała na wzmocnienie smaku. Fajnie że można ją jeszcze potem pod siebie zmodyfikować. Trafia do ulubionych przepisów!
Are you sure to delete this comment ?