thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 80 g sera gruyere, pokrojonego na kawałki
  • 20 gmasła or 2 łyżki tłuszczu z kaczki
  • 500 g cebuli, obranej, przekrojonej na połówki
  • 20 g mąki pszennej
  • 200 g wina białego
  • 800 g wody
  • 1 kostka kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 12 plastrów bagietki, czerstwej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 6 s/obr. 7, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego włożyć masło, podgrzać 1 min/90°C/obr. 1.
    3. Dodać cebulę, rozdrobnić 6 s/obr. 4, dusić 5 min/100°C/obr. 1.
    4. Dodać mąkę i wymieszać 10s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 3.
    5. Dodać wino, wodę i bulion drobiowy, gotować 20min/ 100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1. W czasie gotowania rozgrzać piekarnik (grill) do temp. 210 °C .
    6. Przyprawić zupę solą i pieprzem, wymieszać 20s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1, następnie przelać do żaroodpornych głębokich talerzy, położyć na wierzchu 2 kromki bagietki i posypać rozdrobnionym serem. Talerze z zupą włożyć do piekarnika, poczekać aż ser się stopi i zarumieni. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa cebulowa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?