Składniki
- 800 g dyni, pokrojonej w duża kostke
- 4 duze ziemniaki pokrojone w talarki
- 0,5-0,75 l rosołu (ja gotuje zawsze na warzywach i miesku)
- 2 zabki czosnku
- 0,5 cebuli
- przyprawa curry
- sol
- pieprz
- 2 łyzki oliwy
- 3 duże bułki na grzanki
- masło
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Na duza patelnie wlewamy oliwe. Czosnek i cebule kroimi w kosteczke i wrzucami na nagrzana oliwe. Lekko podsmazamy (uwaga nie za mocno zeby czosnek nie byl gorzki!). Dorzucamy pokrojone ziemniaki i dynie i podsmazamy. Gdy dynia pusci sok dolewamy bulionu (ilosc wg upodoban co do gestosci zupy i w zaleznosci od tego jak soczysta byla dynia). Dusimy wszystko do miekkosci pod przykryciem.
W tym czasie kroimy bulki na mała kostke, w glebokiej patelni rozpuszczamy maslo i wrzucamy koteczki bulek. Obsmazamy az beda chrupiace grzanki.
Całosc przelewamy do thermomixa, miksujemy na gładka zupkę obr. poz 10 czas 1-2minut. Doprawiamy sola i pieprzem wg uznania.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
a zrobiłam z lanymi kluskami wkroiłam mozarellę. Przepis doskonały