Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 20/02/17
zmieniono dnia: 30/08/17
Składniki
Wegetariańskie flaczki z boczniaków
Składniki
- 1 średnia marchewka
- 2 małe pietruszki
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 kulki ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- 300 g boczniaków
- 0.5 łyżeczki lubczyku
- 0.5 łyżeczki majeranku
- szczypta imbiru
- 1 łyżka bulionu warzywnego
- 1000 g wody
- sół, pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Warzywa wg kolejności obrać, pokroic, wrzucić do "Blokada naczynia miksującego" . Pokroić 5-7s/obr5
Dodać olej kokosowy, liście i ziele, dusić 10min/"Obroty wsteczne" /100'/obr2
W tym czasie pokroić w paski boczniaki.
Dodać grzyby i resztę składników. Gotować 20min/"Obroty wsteczne" /100'/obr1
Dodać sól i pieprz do smaku.
Porady
Pokrojone grzyby można podsmażyć na patelni przed dodaniem do thermomixa, ale nie jest to konieczne.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w pòłtalarki, zupa jest wtedy bardziej elegancka, a boczniaki duszę od samego początku z warzywami.
Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków, zwłaszcza w wersji leight, ze świezym imbirem zyskuja na ostrości.
Bardzo dobra zupka
Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na początku cebulę, którą poddusilam na oliwie razem z czosnkiem. Dałam kawałek świeżego imbiru i gałkę muszkatołową. Następnym razem zmniejszę ilość wody albo zwiekszę ilość boczniaków 😉
Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !
Super zupka
Małe uzupełnienie:
Suszony imbir zastąpiłam solidnym kawałkiem świeżego (dorzuconego na samym poczatku, razem z warzywami), a boczniaka dałam 500 gram zamiast 300 i odrobinę mniej wody
Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a okazało się, że to bardzo smaczne danie!
Ważne dla osób pemanentnie na diecie: kalorii w tym tyle, co kot napłakał
pyszne
Are you sure to delete this comment ?