Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 20/02/17
zmieniono dnia: 30/08/17
Składniki
Wegetariańskie flaczki z boczniaków
Składniki
- 1 średnia marchewka
- 2 małe pietruszki
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 kulki ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- 300 g boczniaków
- 0.5 łyżeczki lubczyku
- 0.5 łyżeczki majeranku
- szczypta imbiru
- 1 łyżka bulionu warzywnego
- 1000 g wody
- sół, pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Warzywa wg kolejności obrać, pokroic, wrzucić do "Blokada naczynia miksującego" . Pokroić 5-7s/obr5
Dodać olej kokosowy, liście i ziele, dusić 10min/"Obroty wsteczne" /100'/obr2
W tym czasie pokroić w paski boczniaki.
Dodać grzyby i resztę składników. Gotować 20min/"Obroty wsteczne" /100'/obr1
Dodać sól i pieprz do smaku.
Porady
Pokrojone grzyby można podsmażyć na patelni przed dodaniem do thermomixa, ale nie jest to konieczne.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Przyjęcie
Gotowanie na co dzień
Przystawka
Danie główne
Starter
Pierwsze danie
Wegetariańska
Bez nabiału
Bez jajek
Bez alkoholu
Bez glutenu
Bez laktozy
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
Niedrogie
Drugie śniadanie
Obiad
Podwieczorek
Kolacja
Kolacja
Przekąska
Gotowanie
Zupa
Potrawa wegetariańska
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczna zupa, jednak ja kroję warzywa w pòłtalarki, zupa jest wtedy bardziej elegancka, a boczniaki duszę od samego początku z warzywami.
Bardzo dobry zamiennik tradycyjnych flaków, zwłaszcza w wersji leight, ze świezym imbirem zyskuja na ostrości.
Bardzo dobra zupka
Bardzo smaczne. Trochę zmodyfikowalam dodając na początku cebulę, którą poddusilam na oliwie razem z czosnkiem. Dałam kawałek świeżego imbiru i gałkę muszkatołową. Następnym razem zmniejszę ilość wody albo zwiekszę ilość boczniaków 😉
Pyszne i proste w zrobieniu. Polecam !
Super zupka
Małe uzupełnienie:
Suszony imbir zastąpiłam solidnym kawałkiem świeżego (dorzuconego na samym poczatku, razem z warzywami), a boczniaka dałam 500 gram zamiast 300 i odrobinę mniej wody
Z pewną nieśmiałością podeszłam do tematu, a okazało się, że to bardzo smaczne danie!
Ważne dla osób pemanentnie na diecie: kalorii w tym tyle, co kot napłakał
pyszne
Are you sure to delete this comment ?