thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

zupę

  • 130 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oleju
  • łyżka suszonego oregano
  • 800 g pomidorów z puszki, (2 puszki)
  • 2 ostre papryczki chili
  • 850 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego lub 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ser mozarella
  • awokado(opcjonalnie)
  • kilka łyżek kwaśnej śmietany 12 lub 18 %
  • opakowanie tortilli 4 lub 6 sztuk
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    zupy
  1. 1. Do naczynia wkładamy cebulę i czosnek i siekamy 5 sek./obr.5.

    2. Dodajemy olej i podsmażamy 2 min.30 sek./varoma/obr.1.

    3. Dodajemy oregano, pomidory, papryczki, wodę, bulion, przyprawy. Gotujemy 20 min./100 stopni./obr.1.

    4. W między czasie smażymy pokrojone w paski tortille, na odrobinie oleju.

    5. Zupę miksujemy 20 sek./obr.7-8.

    6. Wlewamy do talerzy. Dekorujemy śmietaną, podajemy z pokrojną w kostkę mozarellą , tortillą , ewentualnie z awokado pokrojonym w paski.

    SMACZNEGO!!!!

     

Porady

Rozgrzewająca zupka na chłodne dni. Polecam!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Meksykańska zupa pomidorowa

Wydrukuj:

Komentarze