- TM 31
Składniki
kwaśnica
- 2 łyżeczki majeranku suszonego
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 30 g marchwi
- 40 g selera
- 40 g pietruszki
- 300 g kiszonej kapusty, delikatnie przepłukanej
- 400 g wędzonych żeberek
- 100 g wędzonego boczku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki naturalnej wegety
- 500 g ziemniaków, do ugotowania oddzielnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę i czosnek sekamoz.5 ; 2 sek
Dodaję pietruszkę,seler i marchew poz.5 przez 2 sekundy
Kawałki boczku podsmażyłam na patelni
Ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie
Do głębokiego talerza wkładam ziemniaki okraszone skwarkami
Dokładam kawałek żeberek
Zalewam wszystko zupą
do koszyczka układam małe kawałki wędzonych żeberek
dodaję przyprawy oprócz majeranku
dodaję ok.1000g gotującej wody
gotuję wszysko przez 30 min, obroty wsteczne; poz.1 ;temp 100oC
dorzucam kapustę i majeranek
gotuję jeszcze przez 20 min, temp 100oC; poz.1 obroty wsteczne
Siekanie warzyw
Gotowane ziemniaki ze skwarkami z boczku
Gotowanie
Porady
więcej na blogu
//alicjakwkrainie.blogspot.com/2016/02/rozgrzewajaca-kwasnica-goralska.html
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pychota! Trafiła do ulubionych
Dzisiaj robilam na obiad. Jest super. Polecam
To jest kapuśniak a nie kwaśnica !!!
Pyszna kwaśnica . Polecam
Wyśmienita polecam!!!
Do koszyczka oczywiście małe kawałki żeberek
ile boczku jak pisze pani włożyć do koszyczka i osobno usmażyć i co z żeberkami trochę nie jasno jest to opisane.