thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 06/05/22

Składniki

  • 500 gwarzyw (cebuli,marchewki,selera, pietruszki, ziemniaków) , obranych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
  • 1 skrzydełko kurczaka
  • 80 g kaszy jęczmiennej, wypłukanej
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej, warzywnej (patrz wskazówka)
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1300 g wody, (około)
  • natka pietruszki, posiekana

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Naczynie termiczne
    Naczynie termiczne kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  



    1. Do naczynia miksującego włożyć warzywa, rozdrobnić 6 s/obr. 4 .

    2. Dodać mięso i pozostałe składniki z wyjątkiem pietruszki. Dolać wodę do objętości 2 litrów, gotować 25 min/100°C//>/obr. 2.

    3. Zupę przelać do wazy, posypać posiekaną natką pietruszki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krupnik

Wydrukuj:

Komentarze