thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 KG SZPINAKU
  • 100 g mleka
  • 30 gMASŁA LUB MARGARYNY
  • 3 jajka
  • 1 ŁYŻKA OLEJU
  • SÓL,PIEPRZ
  • 60 G BUŁKI

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. LIŚCIE SZPINAKU PRZEBRAĆ, ODCIĄĆ ŁODYŻKI,DOKŁADNIE OPŁUKAĆ OSĄCZYĆ I ODCISNĄĆ. BUŁKĘ NAMOCZYĆ W CIEPŁYM MLEKU. PO CHWILI ODCISNĄĆ I ZMIKSOWAĆ RAZEM ZE SZPINAKIEM W NACZYNIU CZAS 10S OBR. POZ. 5-6. DO SZPINAKU DODAĆ MASŁO, ŻÓŁTKA, SÓL, PIEPRZ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ CZAS 10S OBR. POZ.3-4, WSTECZNE . BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ  W NACZYNIU, PRZY ZDJĘTEJ MT I ZAŁOŻONYM MOTYLKU CZAS OK 3 MIN,OBR. POZ 4 I WYŁOŻYĆ DO MISECZKI.UBITE JAJKA WYMIESZAĆ DELIKATNIE ZE SZPINAKIEM CZAS 10S OBR. POZ.2-3. WYSOKIE NACZYNIE DO ZAPIEKANIA WYSMAROWAĆ OLIWĄ, WLAĆ MASĘ SZPINAKOWĄ, WSTAWIĆ DO LETNIEGO PIEKARNIKA I PIEC 20 MIN POCZYM ZWIĘKSZYĆ TEMPERATURĘ PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE 10 MIN. PO WYJĘCIU NATYCHMIAST PODAWAĆ.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KREM SZPINAKOWY

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: