Składniki
pasta
- 50 g jabłka
- 100 g oleju lub oliwy
- 100 g cebuli
- 1 łyżka suszonego majeranku
- sól, pieprz do smaku
- 160 g suchej białej fasoli, -najlepsza duża
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc, następnego dnia wypłukać
Fasolę przełożyć do naczynia, dodać 800 g wody i gotować 50 min /90*C /obr.soft, 10 minut przed końcem dodać ½ łyżeczki soli
Ugotowaną fasolę przecedzić w koszyczku; wodę z gotowania zachować
Fasolę w koszyczku przelać zimną wodą i obrać z łupinek.
do wypłukanego naczynia włożyć cebulę i posiekać 5 s. / obr.5
dodać 75 g oleju i dusić 5 min / Varoma / obr.1,5
dodać fasolę i dusić 5 min / Varoma / obr. 1,5
dodać resztę składników + 25 g oleju i miksować pomagajac kopystka -na jednolitą masę 30-45 s. /obr.9; w razie potrzeby dodać część zachowanej wody z gotowania fasoli; dosmaczyć solą i ew. szczyptą pieprzu.
przełożyć do słoików, wierzch polać łyżką oleju i szczelnie zakręcić.
Gdy całkiem ostygnie wstawić do lodówki.
pasty
Porady
Najsmaczniejsza na chlebie razowym z kiszonym ogórkiem lub pomidorkiem [[wysiwyg_imageupload:43:]][[wysiwyg_imageupload:44:]]
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Berta144:
Jabłka dodać na końcu, wtedy gdy dodajemy "resztę składników"
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
A w którym momencie dodać jabłko?
Super...super rewelacyjny smaluszek.
Zrobiłam z ciecierzycą z puszki (taką miałam akurat w domu), pyszności... zwłaszcza z ogórkiem małosolnym
bardzo smaczna pasta. Robię juz drugi raz
Pozdrawiam
Agata
Pasta megapyszna Nie trzeba obierać ze skórki. Wszystko się zmiksuje idealnie.
Bardzo fajny przepis polecam
Aga, bardzo mi miło że wypróbowujesz moje kolejne przepisy i odpowiadają Tobie i Twojej rodzince Pozdrawiam, Ela
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Alu, nadrobiłaś Najważniejsze, że smakuje Tobie i Twoim klientom. A pochwała od Ciebie zawsze jest wyjątkowa Dzięki!
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu - wybacz Smalec robiłam już kilka razy, wszystkich częstuję, przepis przesyłam, bo wszyscy są zachwyceni, a nawet nie wpsałam komentarza. Bardzo przepraszam - to skleroza niestety.
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Are you sure to delete this comment ?