![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/czn2u3ys-b619e-172543-cfcd2-tw1cxtfz/7127077b-8a03-400b-ac92-011c33ec1517/main/pasta-z-fasoli-smalec-wege.jpg)
Składniki
pasta
- 50 g jabłka
- 100 g oleju lub oliwy
- 100 g cebuli
- 1 łyżka suszonego majeranku
- sól, pieprz do smaku
- 160 g suchej białej fasoli, -najlepsza duża
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc, następnego dnia wypłukać
Fasolę przełożyć do naczynia, dodać 800 g wody i gotować 50 min /90*C /obr.soft, 10 minut przed końcem dodać ½ łyżeczki soli
Ugotowaną fasolę przecedzić w koszyczku; wodę z gotowania zachować
Fasolę w koszyczku przelać zimną wodą i obrać z łupinek.
do wypłukanego naczynia włożyć cebulę i posiekać 5 s. / obr.5
dodać 75 g oleju i dusić 5 min / Varoma / obr.1,5
dodać fasolę i dusić 5 min / Varoma / obr. 1,5
dodać resztę składników + 25 g oleju i miksować pomagajac kopystka -na jednolitą masę 30-45 s. /obr.9; w razie potrzeby dodać część zachowanej wody z gotowania fasoli; dosmaczyć solą i ew. szczyptą pieprzu.
przełożyć do słoików, wierzch polać łyżką oleju i szczelnie zakręcić.
Gdy całkiem ostygnie wstawić do lodówki.
pasty
Porady
Najsmaczniejsza na chlebie razowym z kiszonym ogórkiem lub pomidorkiem [[wysiwyg_imageupload:43:]][[wysiwyg_imageupload:44:]]
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Berta144:
Jabłka dodać na końcu, wtedy gdy dodajemy "resztę składników"
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
A w którym momencie dodać jabłko?
Super...super rewelacyjny smaluszek.
Zrobiłam z ciecierzycą z puszki (taką miałam akurat w domu), pyszności... zwłaszcza z ogórkiem małosolnym![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
bardzo smaczna pasta. Robię juz drugi raz![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Pozdrawiam
Agata
Pasta megapyszna
Nie trzeba obierać ze skórki. Wszystko się zmiksuje idealnie.
Bardzo fajny przepis
polecam ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Aga, bardzo mi miło że wypróbowujesz moje kolejne przepisy i odpowiadają Tobie i Twojej rodzince
Pozdrawiam, Ela
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Alu, nadrobiłaś
Najważniejsze, że smakuje Tobie i Twoim klientom. A pochwała od Ciebie zawsze jest wyjątkowa
Dzięki!
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu - wybacz
Smalec robiłam już kilka razy, wszystkich częstuję, przepis przesyłam, bo wszyscy są zachwyceni, a nawet nie wpsałam komentarza. Bardzo przepraszam - to skleroza niestety.
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Are you sure to delete this comment ?