thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy
  • TM 6
  • TM 5
opublikowany: 10/20/22
zmieniono dnia: 10/27/22

Składniki

Pasta jajeczna z parmezanem i zieleniną

Składniki

  • 6 jajek na twardo
  • 100 g sera parmezan
  • 20 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 20 g koperku, świeżego, posiekanego
  • 40 g majonezu
  • 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • sól, do smaku (ostrożnie! Parmezan jest słony)
  • pieprzu, mielonego, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Parmezan pokrój na ok. 3cm kawałki, umieść w naczyniu miksującym i rozdrobnij (15 s/obr. 10).

  2. Jajka obierz ze skorupek.

  3. Umieść wszystkie składniki pasty w naczyniu miksującym. Ustaw 4 s/obr. 4.

  4. Ustaw Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" (15 sek./obr. 3).

Porady

Zamiast parmezanu możesz użyć innego pikantnego sera, jak grana padano lub cheddar (ale taki długodojrzewający...).

W przypadku zmiany rodzaju sera może się okazać, że trzeba będzie go dodać więcej, by osiągnąć świetny efekt.

Szczypiorek i koperek ja mam zawsze zamrożone (już rozdrobnione). Dlatego w przepisie są już rozdrobnione zioła.

A tak w ogóle to ta pasta jest naprawde PYSZNA! Robię ją od wielu lat a od jakiegoś czasu w TM. Daj znać, czy Ci smakowała tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: