- TM 31
Składniki
Dip DIABLO
- 2 strąków papryki chilli, lub 3 strąki
- 2 ząbka czosnku, lub więcej jak lubice
- 40 gramów majonezu, wykonany w TM
- 40 gramów Ketchupu, pikantnego
- 20 gramów sos sojowy
- 30 gramów miodu plynnego, max 40 gram
- 20 gramów octu winnego, lub balsamicznego
- 5 gramów papryka slodka, mielonej
- 1/2 płaskiej łyżeczki pieprz, czarnego
- 1 płaskiej łyżeczki soli, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Rozdrobnić paprykę i czosnek czas 15 s/obroty 5-6
Zgarnąć kopystką na dno naczyniaDodać pozostałe składniki i zmiksować 30 s/obroty 10
Zgarnąć kopystką na dno naczynia i ponownie zmiksować 30 s/obroty 10Z reguły podwójne miksowanie pozwala na uzyskanie gładkiej konsystencji, gdyby jednak tak się nie zdażyło (użyliśmy skrystalizowanego miodu) można powtórzyć miksowanie.
Smacznego!
Dip DIABLO!
Porady
Można przygotować nawet pięciokrotną porcję ale należy wydłużyć czas rozdrabniania papryczki i czosnku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
do grila dobry sos jest ten
http://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/sos-marki-tao-tao/474771
Muszę wypróbowac na niedzielnego grilla
Lubię ostro ten dip dodany do wypróbowania
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dip Diablo był już testowany/degustowany na dniach otwartych w Szczecinie dwukrotnie przez użytkowników TM.
Polecam jako naprawdę ciekawy sposób na uatrakcyjnienie smaku Waszych dań!
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa