Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
opublikowany: 18/07/24
zmieniono dnia: 18/07/24
Składniki
Ciasto na pizze z Thermomixa
- 600 g mąki typu 0
- 25 g świeżych drożdży, (opcjonalnie 8g suchych)
- 300 g ciepłej wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 30 g oliwy z oliwek lub oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia Thermomix wsyp 600g mąki typu 0.
- 2. Dodaj 30ml oliwy z oliwek lub oleju.
- 3. Dodaj 30g świeżych drożdży.
- 4. Dodaj 300ml ciepłej wody.
- 5. Dodaj łyżeczkę cukru.
- 6. Dodaj łyżeczkę soli.
- 7. Zamknij naczynie Thermomix i ustaw tryb wyrabiania ciasta na 2:30 minuty.
- 8. Po zakończonym trybie wyrabiania, przełóż ciasto do miski i przykryj ją odstawiając w ciepłe miejsce na około 60 minut.
- 9. Po 60 minutach wyrób ciasto na kształt pizzy rozkładając je na blaszce. Posmaruj sosem pomidorowym. Dodaj ulubione składniki i wstaw do piekarnika (180°C/20minut). Smacznego!
Ciasto na pizze z Thermomixa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?