Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
27min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 26/09/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 600 g mąki
  • 320 g wody, (letnia)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 50 g drożdży
  • 10 g cukru
  • 10 g soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" (jeżeli ktoś lubi można dodać zioła tj. bazylia, oregano względnie zioła prowansalskie) i ustawiamy Ciasto"Ciasto" ok. 3 min.


    2. Ciasto pozostawiamy w naczyniu (wlot przykrywamy miarką) do wyrośnięcia tzn. do czasu aż miarka zostanie "uniesiona" - trwa to ok.40-60 min.


    3. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę, dzielimy na dwie równe części i lekko rozwałkowujemy

    4. Ciasto przekładamy na wysmarowaną wcześniej tłuszczem dużą blaszkę (standartowo będącej na wyposażeniu każdej kuchenki) i równo rozkładamy palcami.


    5. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy przygotowany wg. własnego uznania (pomiodory+sól+zioła) lub też gotowy np. Pudliszki i dowolne składniki: wędliny, kukurydza, cebulka, pieczarki, oliwki, ser itp.

    6. Piec w nagrzanym do 220 st.C przez ok.10-12 min.


    Przepis ten dostałam od mojej włoskiej przyjaciółki.

    Jest to najpyszniejsze ciasto na pizzę, które w pełni zaspokoiło moje wymagania dlatego postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem i życzę sukcesów tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Włoska pizza

Wydrukuj:

Komentarze