thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
24 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 03/05/14
zmieniono dnia: 03/05/14

Składniki

Ciasto:1.75 szkl.mąki,15dkg margaryny, 2 żółtka, 1/2szkl.cukru pudru, nadzienie: 1kg jabłek,7łyzek cukru, 5 dkg rodzynek, 1 cukier waniliowy, skórka z 1/2 cytryny,7dkg posiekany migdałów, krem:1,75szkl.mleka, 1/2 szkła.cukru, 5 łyżek mąki, 15dkg masła,

  • 5 łyżek mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Piekarnik rozgrzać do temp.200'C. Mąkę, cukier,margarynę,żółtka wymieszać(cukier zrobić wg przepisu z książki głównej), 45s/obr.5,ciasto włożyć na 1godz. do lodówki.
  1. Ciasto rozwałkować  na grubość 1cm,przełożyć do formy 40/25,nakluć widelcem po czym upiec 20min/200'C.


    Do naczynia włożyć pokrojone jabłka,rozdrobniony 4s/obr.4,włożyć motylek dodać pozostałe składniki i dusić 8min/80'C /obr2,przełożyć do innego naczynia,


    Składniki kremu podgrzać zostawiając troszkę mleka do wymieszane z mąką 6min/90'C /obr.3,dodać mąkę z mlekiem i motylek i wymieszać 2min/obr.3.


    Na podpieczony spód wyłożyć  jabłka a na nie krem i posypać migdałami,szarlotkę wstawić do piekarnika 200'C. I piec 20-30 min aż powierzchnia ciasta się zrumieni.Podawać na gorąco z kulką  lodów waniliowy lub bez lodów. Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

szarlotka na ciepło

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy