Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 31
opublikowany: 21/01/14
zmieniono dnia: 21/01/14
Składniki
ciasto kruche
- 185g g masła lub margaryny
- 3szt porcje zòltka, sztuki
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 80g g cukru pudru, zrobionego w TM
- 100 g cukru
- 120g g masła lub margaryny
- 1 łyżek gęstej śmietany
- 1kg kawałki rabarbaru pokrojonego na kawałki, umytego i obranego
- 6 łyżek cukru
- powidła śliwkowe
- 185g mąki pszennej, na kruszonkę
- 350g g mąki pszennej, składniki na ciasto kruche do
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
ciasto podstawowe
Porady
powidła można zastąpić dżemem truskawkowym .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
bardzo przepraszam ale pierwszy raz bywa trudny i nie wiem dlaczego nie dodał się opis wykonania
zamieszczam wiec go ponizej
ciasto podstawowerozgrzac piekarnik do 180st C grzanie góra-~dół
wszystkie składniki umieścic w garnku TM 40sec/obr.5 wyrabiać przy pomocy kopystki. przelożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. wymiary formy ok 33x24cm wstawic do piekarnika nagrzanego i podpiec az sie lekko zezłoci ok 20min..w tym czasie rabarbar oczyscic ,pokroic na kawaleczki ok 2-3 cm i poddusic na suchej patelni ok 3-4 min w tym czasie posypac 6 łyzkami cukru..jesli bedzie duzo soku odlac -moze byc na kompocik. ciasto upieczone i lekko wystudzone posmarowac powidłami i wyłożyc podduszony rabarbar.
składniki na kruszonkę umieścić w garnku i zmieszać 20s/obr.6. posypac nią ciasto i piec az się zezłoci ok 20min po upieczeniu można posypać cukrem pudrem
czas wykonania w sumie 1h razem z pieczeniem