- TM 31
Składniki
- biszkopt z ksiazki slodkie iinspiracje chyba strona 50. o ile dobrze pamietam :)
- 400 g śmietany 30%, lub 36%
- 100 g żelek
- 2 łyżeczki żelatyny
- 20 g wody, cieplej
- 2 galaretki, jasne
- 840 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
upieczony biszkopt przedzielic w poprzek na pol jedna polowe gorna zawinac w folie i mozna odlozyc i ponownie mozna uzyc ciagu 2 tygodni.
-do naczynia miksujacego wlewamy 8400g wody wlaczamy na 100 stopni 5min obr 3,po wlaczeniu dodac dwie galaretki
- po 5 minutach przelewamy galaretke do osobnego naczynia i czekamy az ostygnie i zacznie pomalutku tężec
-w tym czasie ubijamy śmietane na bita śmietane- 400g śmietany wlewamy zakladamy motylek i musimy podgladac az sie zrobi bita smietana mnie sie zrobila w 2 minuty a w przepisie pisze 40sek. wiec prosze obserwowac ,
- po ubiciu smietany dodajemy do niej 30 g zelkow , i 2 tyzeczki rozpuszczamy w 20 gramach cieplej wody i wlewamy do naczynia wlaczamy 10 sek obr 3
-na biszkopt wylewamy troszke galaretki ostudzonej zeby nasiąknął ale nie duzo
-na 10 minut do lodowki
-nastepnie na biszkopt dajemy ubita smietane z zelkami - na wierzch niej ukladamy reszte zelek
-gdy galaretka zaczyna stygnac wylewamy ja pomalutku na tort w biszkopt i bita smietane w tortownicy i wstawiamy do lodowki i tort gotowy
smacznego barszo szybko sie to robi
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
A ja nie mam książki Słodkie inspiracje . Poproszę o przepis na biszkopt