thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
13 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • biszkopt z ksiazki slodkie iinspiracje chyba strona 50. o ile dobrze pamietam :)
  • 400 g śmietany 30%, lub 36%
  • 100 g żelek
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 20 g wody, cieplej
  • 2 galaretki, jasne
  • 840 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. upieczony biszkopt przedzielic w poprzek na pol jedna polowe gorna zawinac w folie i mozna odlozyc i ponownie mozna uzyc  ciagu 2 tygodni.

    -do naczynia miksujacego wlewamy 8400g wody wlaczamy na 100 stopni 5min obr 3,po wlaczeniu dodac dwie galaretki

    - po 5 minutach przelewamy galaretke do osobnego naczynia i czekamy az ostygnie i zacznie pomalutku tężec

    -w tym czasie ubijamy śmietane na bita śmietane- 400g śmietany wlewamy zakladamy motylek i musimy podgladac az sie zrobi bita smietana mnie sie zrobila w 2 minuty a w przepisie pisze 40sek. wiec prosze obserwowac ,

    - po ubiciu smietany dodajemy do niej 30 g zelkow , i 2 tyzeczki rozpuszczamy w 20 gramach cieplej wody i wlewamy do naczynia wlaczamy 10 sek obr 3

    -na biszkopt wylewamy troszke galaretki ostudzonej zeby nasiąknął ale nie duzo

    -na 10 minut do lodowki

    -nastepnie na biszkopt dajemy ubita smietane z zelkami - na wierzch niej ukladamy reszte zelek

    -gdy galaretka zaczyna stygnac wylewamy ja pomalutku na tort w biszkopt i bita smietane w tortownicy i wstawiamy do lodowki i tort gotowy

    smacznego tmrc_emoticons.) barszo szybko sie to robi tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tort żelkowy udoskonalony :D

Wydrukuj:

Komentarze