![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ihtf8ca9-21ca2-246731-cfcd2-yh5etwnl/ec711d45-13b2-4770-a3a9-c500190968b4/main/sernik-bez-sera-ulki.jpg)
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 1 budyń waniliowy
- 1 budyń śmietankowy
- 180 g.cukru
- 5 białek
- Masa:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 5 żółtek
- 250 g.margaryny
- 400 g.mąki pszennej
- 180 g.cukru
- Ciasto:
- 400 g śmietany, 18 % (3 kubki )
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Nagrzać piekarnik 190 * C
Ciasto:
Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min. obr.Interwał. Ciasto podzielić na dwie części
Masa:
Białka ubić na sztywno 2min. obr.poz 2 dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 1min.30sek. obr.poz 3-4
Część ciasta wyłożyć na blachę wylać masę z naczynia TM drugą częśćciasta zetrzeć na tartce i posypać nią masę.
Piec ok.1godz. 190* C
Smacznego.!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis nie dokładny, zaczęłam więc skończę ale nie polecam, przy ubijaniu białek, oczywiście trzeba pamiętać o motylku o którym nie ma mowy a początkujący mają prawo zapomniec
Ja mam chyba dwie lewe ręce, ciasto wyrabiałam conajmniej 12 min, myślalam że masło ma być z lodówki jak do kruchego i nie chciało się wyrobić. A potem po wylaniu masy na ciasto i prób posypania kruszonką, kończyło się na tym, ze kruszonka się topiła w masie i nie było jej widać. Pomogło podpieczenie przez chwilę sernika i dopiero wtedy posypanie. Do tego brakuje informacji czy śmietany ma być 400g czy 1200g i trzeba szukać po komentarzach. Fajny przepis, ale dla cierpliwych, ja zwątpiłam wczoraj wielokrotnie, przygotowanie ciasta trwało prawie godzinę.
Nie sądziłam, że sernik może być bez sera! Niesamowite, pyszne, rozpływające się w ustach, totalny majstersztyk !!! Gratuluję Pani Urszulo![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
bardzo pyszne ciacho, rzeczywiście jakby się gościom nie powiedziało że nie ma w środku sera to by nie wiedzieli
następnym razem upiekę z brzoskwiniami w środku
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Śmietany w sumie 1200 g???????? rozumiem że 400 g ale zmylił mnie wpis ze 3 kubki po 400 g
Jak wyszło?
PRZEPYSZNY NIEWIEŻYŁAM ŻE MOZE Z TEGO POWSTAĆ SERNIK ALE NAPRAWDE REWELACJA![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
igusia
ciasto pychota
dodam że jest to przepis na tzw. 'dużą blachę' chociaż wydaje się że ciasta ciemnego jest mało ale warto się pomeczyć żeby go podzielić a środek rewelacja!!! robiłam go już kila razy ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
ciasto jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciasto pyszne!
znajomi nie mogli uwierzyć, że nie ma w nim kawałka sera![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
pozdrawiam serdecznie
Are you sure to delete this comment ?