thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1 budyń waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 180 g.cukru
  • 5 białek
  • Masa:
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 5 żółtek
  • 250 g.margaryny
  • 400 g.mąki pszennej
  • 180 g.cukru
  • Ciasto:
  • 400 g śmietany, 18 % (3 kubki )

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik 190 * C

    Ciasto:

    Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min. obr.Interwał. Ciasto podzielić na dwie części

    Masa:

    Białka ubić na sztywno 2min. obr.poz 2 dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 1min.30sek. obr.poz 3-4

    Część ciasta  wyłożyć na blachę wylać masę z naczynia TM drugą częśćciasta  zetrzeć na tartce i posypać nią masę.

    Piec ok.1godz. 190* C

    Smacznego.!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik bez sera Ulki

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 23, 2016 at 11:11
    2.0

    Przepis nie dokładny, zaczęłam więc skończę ale nie polecam, przy ubijaniu białek, oczywiście trzeba pamiętać o motylku o którym nie ma mowy a początkujący mają prawo zapomniec

  • sierpnia 25, 2016 at 10:07
    1.0

    Ja mam chyba dwie lewe ręce, ciasto wyrabiałam conajmniej 12 min, myślalam że masło ma być z lodówki jak do kruchego i nie chciało się wyrobić. A potem po wylaniu masy na ciasto i prób posypania kruszonką, kończyło się na tym, ze kruszonka się topiła w masie i nie było jej widać. Pomogło podpieczenie przez chwilę sernika i dopiero wtedy posypanie. Do tego brakuje informacji czy śmietany ma być 400g czy 1200g i trzeba szukać po komentarzach. Fajny przepis, ale dla cierpliwych, ja zwątpiłam wczoraj wielokrotnie, przygotowanie ciasta trwało prawie godzinę.

  • marca 2, 2015 at 22:18

    Nie sądziłam, że sernik może być bez sera! Niesamowite, pyszne, rozpływające się w ustach, totalny majstersztyk !!! Gratuluję Pani Urszulotmrc_emoticons.)

  • kwietnia 1, 2013 at 22:46

    bardzo pyszne ciacho, rzeczywiście jakby się gościom nie powiedziało że nie ma w środku sera to by nie wiedzieli Big Smile  następnym razem upiekę z brzoskwiniami w środku tmrc_emoticons.)  tmrc_emoticons.)

  • marca 18, 2013 at 12:57

    Śmietany w sumie 1200 g???????? rozumiem że 400 g ale zmylił mnie wpis ze 3 kubki po 400 g

     

  • marca 17, 2013 at 22:29

    hali

    nie wiem czy robilam coś nie tak bo piana nie ubila mi sie przy obr. 2 tylko 3,5 a ciasto po 2 min tez nie bylo gotowe, troche sie z nim namęczylam zanim go zrobilam , jutro napisze jak smakowało,

     

    Jak wyszło?

  • kwietnia 8, 2012 at 12:43

    PRZEPYSZNY NIEWIEŻYŁAM ŻE MOZE Z TEGO POWSTAĆ SERNIK ALE NAPRAWDE REWELACJA tmrc_emoticons.)

    igusia

  • stycznia 28, 2012 at 09:22

    ciasto pychota tmrc_emoticons.) dodam że jest to przepis na tzw. 'dużą blachę' chociaż wydaje się że ciasta ciemnego jest mało ale warto się pomeczyć żeby go podzielić a środek rewelacja!!! robiłam go już kila razy  tmrc_emoticons.)

  • stycznia 9, 2012 at 13:50

    ciasto jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • stycznia 6, 2012 at 17:15

    Ciasto pyszne!

    znajomi nie mogli uwierzyć, że nie ma w nim kawałka sera tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam serdecznie 

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: