thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Spód

  • 100 gramy herbatników, LUB
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 60-70 gramy margaryny

Ciasto

  • 1000 gramów twarogu, z wiaderka lub swojski zmielony
  • 6 jajek, oddzielone białka od żółtek
  • 280 gramy cukru pudru, rozdzielić po połowie 140 gram do białek,140 g do żółtek
  • 80 gramy masło
  • 1 opakowania budyniu śmietankowego, w proszku
  • 1 olejek pomaranczowy, ogółem 10 ml

Polewa

  • 2 białe czekolady
  • 80 gramy śmietany, min. 30% tłuszczu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Spód
  1. Ja ogółem daję na spód TYLKO około 100-120 g herbatników,zależnie od blachy.Blachę okrągłą,klasycznej wielkości wykładam papierem,a potem herbatnikami.Można zrobić spód z podanych składników,wtedy podane składniki wkładamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /1 min 30 /obr 4

    Ciasto
    1.->Białka oddzielamy od żółtek
    2.->Białka ubijamy z motylkiem dodając stopniowo 140 g cukru pudru przez otwór w pokrywie
    3 min/obr 4.Ubite białka wykładamy do innego naczynia.
    3.->Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy żółtka i cukier puder,ucieramy z motylkiem 2 min/obr.4.
    4.->Dodajemy 80 g miękkiego masła, ucieramy 1 in/obr.4. Wyjmujemy motylek.
    6->Dodajemy twaróg, opakowanie budyniu śmietankowego i olejek pomarańczowy.Mieszamy stopniowo zwiększając obroty od 5 do 8/ 1 min
    7->Na koniec mieszamy wszystko kopystką z ubitymi białkami.
    8->Mase wylewamy na herbatniki i pieczemy 45-55 min/temperatura 170 stopni,musi się zarumienić z góry, po czym zostawiamy w piekarniku jeszcze na godzinkę.

    Polewa -> 2 białe czekolady rozpuszczamy z 80 gram śmietanki 4 min/80 stopni, 2-3 obroty,aż do rozpuszczenia. Polewę wylewamy na ostudzone ciasto. Ciacho jest pyszne,mięciutkie z nutką pomarańczy tmrc_emoticons.;) Smacznego tmrc_emoticons.)

Porady

Szybciej i prościej jest wyłożyć spód herbatnikami,ale jesli ktoś lubi można zrobić spód z podanych składników,mąkę podaję w ilości szklanki,bo nie robiłam nigdy tego spodu,więc nie wiem ile w gramach tmrc_emoticons.;)

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pomarańczowy sernik z białą czekoladą

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY