thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 350 g mąki
  • 220 g margaryny
  • 1 jajko kurze
  • 2 żółtka
  • 100 g śmietany

masa marcepanowa

  • 200 g cukru
  • 200 g Migdałów
  • 2 MT mleka
  • 30 g białego rumu
  • łyżka olejku migdałowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki według podanej kolejności wymieszać - 15s. obr.5. Przełożyć do innego naczynia. Schłodzić ok 2 godzin w lodówce.

  2. Cukier zmielić - 20s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Miagdały zmielić - 15s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Mleko zagotować - 5min. obr. 1 temp. 90 stopni. Nastepnie wsypać migdały i cukier oraz dodac pozostałe składniki, wymieszać - 30s. obr. 3

  3. Ciasto rozwałkować. Pokroić na pasy szerokości 8cm. Nałożyć masę. Zwinąć w rulon. Podzielić na wałeczki długości 6cm. Naciąć każdy nożem z jednej strony co 0,5cm. Zgiąć w kształt rogalika. Gotowe grzebyki ułozyć na blasze. Posmarować rozmąconym jajkiem. Udekorować płatkami migdałów.

  4. Włożyć do nagrzanego piekarnika o temp. 200 stopni. Piec 15-20 minut z termoobiegiem.

  5. Cukier zmielić - 20s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Miagdały zmielić - 15s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Mleko zagotować - 5min. obr. 1 temp. 90 stopni. Nastepnie wsypać migdały i cukier oraz dodac pozostałe składniki, wymieszać - 30s. obr. 3

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Półfrancuskie grzebyki z masą marcepanową

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?