thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Pierniczki pyszne 2010

  • 500 g mąki pszennej
  • 150 g cukru pudru
  • 200 g miodu
  • 120 g masła, lub margaryny
  • 1 jajko
  • 10 g sody oczyszczonej
  • 2 łyżki korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczek kawy mielonej
  • 1 łyżki kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia dodać 200g miodu
  2. Dodaj 200g cukru pudru
  3. Dodaj 200g masła lub margaryny
  4. Dodaj 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
  5. Dodaj 1 łyżeczkę zmielonej kawy
  6. Dodaj 1 łyżkę kakao naturalnego niesłodzonego
  7. Roztapianie - 2 min / 70st / obroty 2
  8. Dodaj 500g mąki pszennej
  9. Dodaj 10g sody oczyszczonej
  10. Dodaj 1 jajko
  11. Mieszanie 3 minuty / obroty 4
  12. Pierniczki piec ok 8-10 minut w temperaturze 190st C.
    Przy wyjmowaniu pierniki powinny być średnio zarumienione i nieco miękkie (stwardnieją po ostygnięciu).

Porady

Surowe ciasto można przechowywać w lodówce (owinięte folią spożywczą).

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierniczki pyszne 2010

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy