Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Pełnoziarniste muffiny marchewkowe

  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 300 g marchewki
  • 130 g cukru trzcinowego, nierafinowego
  • 125 g oleju rzepakowego
  • 250 g mleko
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1,5 łyżeczki imbir, suszony, mielony
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 0,5 łyżeczki kardamon, mielony
  • 0,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 1 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Zmiel siemie lnianie 10s / obr.10, przełuż do innego naczynia.
    2. Rozdrobnij marchew 8s / obr. 5 przełuż do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego dodaj olej, cukier, mleko i zmielone siemie lniane. Wymieszaj 10s/ obr.4, odstaw na kilka minut.
    4. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sodę i przyprawy, zamieszaj.
    5. Dodaj mąkę z przyprawami do naczynia miksującego, dodaj marchew i wymieszaj ciasto 7s/ obr.4.
    6. Formę na muffiny wyłuż papilotkami, rozłóż ciasto.
    7. Włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 st.C i piecz przez ok.30-40 minut.

Porady

1. Do ciasta można dodać rodzynki i pokrojone orzechy włoskie lub skórkę pomarańczową
2. Ostudzone muffiny można polać rozstopioną białą czekoladą.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pełnoziarniste muffiny marchewkowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy