Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 plaster/plastry/plastrów
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 29/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 60 dkg mąki pszennej
  • 5 dkg cukru
  • 7 dkg masła
  • 2 jaja
  • 1/4 l mleka
  • 3 dkg drożdży
  • sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dajemy letnie mleko, drożdze, jajka, cukier i masło - obroty 5/ czas 15 sekund.

    Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto - interwał pozycja 1/ czas 3 minuty.

    Ciasto wykładamy do dwóch blaszek keksówek i pozostawiamy do wyrośnięcia (około 45 min). Gdy wyrośnie pieczemy w piekarniku - termoobieg, 180 stopni C, czas około 40-50 minut w zależności od piekarnika.

    Najlepiej smakuje podana z masłem.

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułka maślana

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 29, 2010 at 20:39

    Przepis świetny! Ciasto wyrosło pięknie! Piekłam w wersji słonej (tylko 1 łyżeczka cukru) jako bułkę do rybki wigilijnej. Użyłam dużej keksówki i nie włączałam termoobiegu, czas pieczenia 35 minut. Polecamtmrc_emoticons.)