Składniki
- 125 g masła / margaryny
- 1/3 szklanki cukru
- 2 całe jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki zmielonych orzechów, ja dodałam migdały
- 1 łyżeczki kakao
- 1 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 garść żurawiny
- 3 łyżki mleka
- 100 g ulubionej czekolady, u mnie gorzka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Migdały rozdrobnić 5 s/ obr.8, przełożyć do innego naczynia.
Czekoladę rozdrobnić 5s/ obr 6 , przełożyć do innego naczynia - można też posiekać nożem, wtedy fajniej czuć kawałki czekolady w babeczkach.
Masło ubijać motylkiem przez 30 s/ obr 4. Dodać cukier i ubijać kolejne 30 s. Powoli dodawać pojedynczo jajka, cały czas ubijając ( łacznie 2 min).
Makę wymieszać z proszkiem, kakao i zmielonymi orzechami. Dodać do masła i wymieszać 30 sek/ obr 3.Po 15 sek wlać mleko. Na koniec wsypać czekoladę i żurawiny. Mieszać 15 sek / .
Wyłozyć do formy, wyłożonej papilotkami. Piec 25 min w temp. 170 stopni.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze