Składniki
paszteciki
- 500 g Ciasta francuskiego, -gotowego, w kszt. prostokąta
- 95 g płatków owsianych
- 45 g bułki tartej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 150 g sera feta
- 3 jajka
- 100 g orzechów włoskich
- 2 łyżeczki mieszanki świeżych ziół, np. pietruszka, koper, tymianek
- 1 cebula, przekrojona na pół
- 1 jajko kurze, roztrzepane w misce
- nasiona sezamu, -opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.nagrzać piekarnik do temp.200*C
2.do naczynia miksującego włożyć cebulę, świeże zioła i orzechy, rozdrobnić 5s / obr.6. Przy pomocy kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
3.dodać jajka, ser, sos sojowy, bułkę tartą i płatki owsiane; wymieszać 20 s./ obr.5
4.ciasto rozwinąć na posypanej mąką powierzchni, pociąć na paski o szer. 10cm.
5.nałożyć nieco nadzienia na dłuższy bok ciasta, a przeciwny bok posmarować roztrzepanym jajkiem.
pasztecików
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jak zwykle paszteciki pierwsza klasa. I jak zwykle nikt nie podejrzewał, że są bez mięsa
Genialnie łatwe, pachną też dobrze. Za parę minut urządzimy testowanie, czy smakują tak dobrze jak pachną. Dziekuję za świetny przepis.
REWELACJA! Paszteciki ekspresowe w przygotowaniu, goście zachwyceni, ja również. Dziękuję za przepis!
Absolutna rewelacja, nie wiem jak wytrzymają do wigilii
Paszteciki zrobiły furorę - już dostałam zamówienie na zrobienie ich do wigilijnego barszczu. Wszyscy byli przekonani, że farsz jest mięsny.
Wyglądają obłędnie musze je zrobić koniecznie
Właśnie zrobiłam, są pyszne łatwe i szybkie, a farsz? niesamowity
Monisia75: wegetarianie jedza jajka WEGANIE za to juz nie
Wegetariańskie z jajkiem???
Paszteciki super. Najbardziej smakowały mojemu wnuczkowi Pozdrawiam