Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 10/22/11
zmieniono dnia: 05/23/22
Składniki
- 2żółtka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka śmietany gęstej
- 1 płaska łyżeczka soli
- 2 płaskie łyżeczki kminku
- Polecam z porem pokrojonym w cienkie wiórki 100 gr
- 500 g twarogu, najlepszy tłusty lub półtłusty
- 30 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wg kolejności wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego OPROCZ kminku lub pora
Rozdrobnić 6 sek poz 4
Zgarnąć kopystką ze ścianek twaróg
Ustawić czas 12 min tem 80 stopni poz 3
1minutę przed końcem gotowania dokładamy kminek.
Gorący serek wylewamy do salaterki.
Por lub inny sk,ładnik (do wyboru) pokrojony w kostkę lub w paseczki np szynka,papryka pokrojony suszony pomidor tylko wmieszać w gorący serek już w miseczce lub salaterce.SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobry ser, dzięki za ten przepis!
Ola A: Oczywiscie!
Witam czy ten przepis może być również zrobiony na tm6? Pozdrawiam
Serek bardzo smakował domownikom. Podzieliłam na miseczki I jeden zrobiłam bez dodatków, drugi z suszonym pomidorem z zalewy (odsączony), trzeci z szynką, czwarty z koperkiem - rewelacja 👍😁
Przepyszny Dodałam więcej kminku i jeszcze zioła prowansalskie
REWELACJA!
Polecam każdemu kto lubi serek topiony, ten jest najlepszy jaki dotychczas jadłam.
Jeszcze nie robilam ale zamiezam. Tylko ja nie moge laktozy czy mozna te skladniki zamienic na roslinne?? Czy ktos probowal??
Przepyszny!!! Robię co drugi tydzień; świetnie smakuje z domowych chlebem. Ostatnio zrobiłam wariant z suszonymi pomidorami z oleju. Polecam. Zauważyłam, że różnie wychodzi (konsystencja i gładkość) - w zależności od firmy, z której kupuę ser. Dla mnie najlepszy z KeSeM (Kujawska Spółdzielnia Mleczarska - twaróg śmietankowy. No przepychota! Z niektórych wychodził grudkowaty, sztywny albo po prostu kiepski w smaku.
Komentarz mojej teściowej "smakuje jak ten który robiła moja mama kiedy byłam dzieckiem" i to jest najlepsza recenzja tego serka.Przechowuję go w lodówce,na drugi dzień jest jeszcze smaczniejszy.Dziękuję za przepis.
Nigdy nie jadłam smażonego sera więc postanowiłam wczoraj zrobić i zaskoczenie oczywiście pozytywne super smak trochę pod topiony ale na pewno dużo zdrowszy i smaczny .
Are you sure to delete this comment ?