Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 04/02/14
zmieniono dnia: 04/02/14

Składniki

na pasztet

  • sól, pieprz do smaku
  • 200 gramów śmietany
  • 1 łyżki garść posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżki mąki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 250 gramów mleka
  • 250 gramów makreli wędzonej
  • 1 duża cebula
  • 50 gramów ryżu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Makrelę zalać mlekiem na kilkanaście minut. Ugotować ryż w dużej ilości wody, odcedzić gdy będzie jeszcze twardowaty, przestudzić. Obraną, pokrojona na ćwiartki cebulę  włożyć doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" rozdrobnić 4s/obr.5. Kopystką zgarnąć na dno naczynia miksującego. Dodać masło poddusić 2min./Varoma/obr.1.   Rybę wyjąć z mleka, obrać ze skóry i ości   3 łyżki Bułki tartej  zalać śmietanką , wymieszać zostawić na kilka minut.   DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć jajka ugotowane, rozdrobnić 5s./obr.3 Dodać pozostałe składniki. Wymieszać 30 s./ obr.4. Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy, wstawić do piekarnika, piec ok. 60 min, Po przestudzeniu schłodzić

Porady

 Pasztet można podawać z sosem tyrolskim lub majonezem krewetkowym

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet z wędzonej makreli

Wydrukuj:

Komentarze