thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 kawalek selera
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 marchewki
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 150 gramów mielonego miesa (mieszane, wieprzowe i wolowe)
  • 50 gramów miesa mielonego z piersi kurczaka
  • 1 miarka bialego wytrawnego wina
  • 25 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • 1 gałązek posiekanej pietruszki
  • sól,pieprz
  • 1 jajko kurze
  • 40 gramów tartego parmezanu
  • szczypta galki muszkatolowej, w proszku
  • 1/2 cytryny, starta skòrka
  • 1 jajko kurze
  • mąka
  • bulka tarta
  • olej do smażenia
  • wydrylowane zielone oliwki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc seler, marchew i cebule: 7sek / obr 7. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac mieso: 10min / 100° / obr 1. Dodac wino, maslo,pietruszke, sòl, pieprz: 10min / 100° / obr 1. Na koniec gotowania doprowadzic powoli do szybkosci Turbo przez 10sek. Dodac 1 jajko, parmezan, galke, skòrke z cytryny: 30sek / obr 2, az sie zrobi jednolita masa. Napelniac masa oliwki, obtaczac w mace, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smazyc w glebokiej patelni do zrumienienia ( wrzucac na rozgrzany olej).

Porady

Podawac cieple, zimna nie sa juz tak smaczne.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Nadziewane oliwki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: