- TM 21
Składniki
- 30 dag.duszonej pieczeni wołowej lub wieprzowej
- 14 dużych cebul
- 1/2 szklnki ryżu
- 15 dag.pieczarek
- 4 łyżki oleju
- 2 szklanki rosołu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- cukier
- 3-4 łyżkistarego,ostrego żółtego sera
- 2 łyżkiposiekanej natki pietruszki
- ząbek czosnku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Cebule obieramy.Gotujemy kilka minut w osolonym wrzątku.Wierzchy ścinamy.Środki wydrążamy,siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Farszieczarki oczyszczamy,drobno kroimy i podsmażamy.Ryż gotujemy na sypko.Pieczeń kroimy w cienkie paski.Mieszamy z pieczarkami,ryżem,posiekanym czosnkiem i natką.Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Cebule napełniamy farszem i posypujemy żółtym serem.Wkładamy do naczynia żaroodoprnego ,wlewamy 1/2 szklanki rosołu.Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Resztę rosołu mieszamy z koncentratem i podsmażaną cebulą.Zagotowujemy,doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Wlewamy do cebuli.Pieczemy jeszcze 10 minut.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wszystko super, ale to nie jest przepis na danie z Thermomixa