thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
7 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 27/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 30 dag.duszonej pieczeni wołowej lub wieprzowej
  • 14 dużych cebul
  • 1/2 szklnki ryżu
  • 15 dag.pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 2 szklanki rosołu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 3-4 łyżkistarego,ostrego żółtego sera
  • 2 łyżkiposiekanej natki pietruszki
  • ząbek czosnku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Cebule obieramy.Gotujemy kilka minut w osolonym wrzątku.Wierzchy ścinamy.Środki wydrążamy,siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
    2. Farsztmrc_emoticons.pieczarki oczyszczamy,drobno kroimy i podsmażamy.Ryż gotujemy na sypko.Pieczeń kroimy w cienkie paski.Mieszamy z pieczarkami,ryżem,posiekanym czosnkiem i natką.Doprawiamy solą i pieprzem.
    3. Cebule napełniamy farszem i posypujemy żółtym serem.Wkładamy do naczynia żaroodoprnego ,wlewamy 1/2 szklanki rosołu.Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    4. Resztę rosołu mieszamy z koncentratem i podsmażaną cebulą.Zagotowujemy,doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Wlewamy do cebuli.Pieczemy jeszcze 10 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faszerowane cebule

Wydrukuj:

Komentarze