thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/12/12
zmieniono dnia: 21/12/12

Składniki

ROLADY

  • 150 g wędzonego boczku, pokrojonego na mniejsze kawałki
  • 400 g piersi z indyka + polędwiczka (łącznie), pokrojone na kawałki, najlepiej lekko zmrożone
  • 1 całe surowe jajko
  • 1/2 bułki, namoczonej w mleku
  • sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku
  • 700 g wody

I FARSZ PIECZARKOWY

  • 200 g pieczarek
  • 50 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 1 całe surowe jajko
  • sól, pieprz do smaku

II FARSZ POMIDOROWO - SEROWY

  • 200 g sera feta lub mozzarella, pokrojonego w kostkę
  • 50 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych, pokrojonych
  • 1 szczypta suszonej bazylii
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku, jeżeli użyjemy sera mozzarella

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    MIĘSA:
  1.  1.DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ  POŁOWĘ  MIĘSA – OCZYWIŚCIE MIĘSO POKROJONE NA MNIEJSZE KAWAŁKI, NAJLEPIEJ LEKKO ZMROŻONE - ROZDROBNIĆ 10 S/OBR. 7. PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA. Z POZOSTAŁYM MIĘSEM CZYNNOŚĆ POWTÓRZYĆ.

    2.      DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ  POKROJONY NA MNIEJSZE KAWAŁKI BOCZEK - ROZDROBNIĆ 3 S/OBR. 7.

    3.   DODAĆ DO BOCZKU WCZEŚNIEJ ZMIELONE MIĘSO, PRZYPRAWY, JAJKO ORAZ NAMOCZONĄ W MLEKU BUŁKĘ. WYROBIĆ 1 MIN/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

  2. I FARSZU:
  3.      DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WŁOŻYĆ  CEBULĘ - ROZDROBNIĆ 3 S/OBR. 5. KOPYSTKĄ ZGARNĄĆ CEBULĘ NA DNO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO.

    2.      DODAĆ PIECZARKI - ROZDROBNIĆ 3 S/OBR. 4.

    3.      DODAĆ OLEJ, DUSIĆ 2 MIN 30 S/VAROMA/OBR. 1.

    4.       FARSZ WYSTUDZIĆ, WBIĆ JAJKO, PRZYPRAWIĆ I WYROBIĆ  7 S/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /OBR. 4.

  4. ETAP KOŃCOWY - PRZYGOTOWANIE ROLAD:
  5.         WYROBIONE MIĘSO PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. ROZPROWADZIĆ MASĘ MIĘSNĄ NA FOLII SPOŻYWCZEJ. NA JEDNĄ CZĘŚĆ NAŁOŻYĆ FARSZ PIECZARKOWY, NA DRUGĄ MASĘ FARSZ POMIDOROWO – SEROWY. CAŁOŚĆ ZWINĄĆ JAK ROLADĘ. KOŃCÓWKI FOLII PODŁOŻYĆ POD SPÓD ROLAD (ZAWINĄĆ). OTRZYMANE W TEN SPOSÓB DWIE ROLADY UMIEŚCIĆ NA PRZYSTAWCE VAROMA.

    2.    DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO WLAĆ WODĘ, NAŁOŻYĆ PRZYSTAWKĘ VAROMA, GOTOWAĆ NA PARZE 40 MIN/VAROMA/OBR. 1. OSTUDZIĆ, USUNĄĆ FOLIĘ I POKROIĆ ROLADY NA PLASTRY.

Porady

ROLADY ŚWIETNIE SMAKUJĄ NA CIEPŁO JAKO DANIE GŁÓWNE NP. Z RYŻEM, LUB ZIEMNIAKAMI I DOWOLNĄ SURÓWKĄ ALBO NA ZIMNO, JAKO PRZEKĄSKA.

DOBRZE KOMPONUJĄ SIĘ Z BIAŁYM WYTRAWNYM LUB PÓŁWYTRAWANYM WINEM.

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

FASZEROWANE ROLADY Z MIĘSA MIELONEGO (pierwowzór BEATA MATYJA:) )

Wydrukuj:

Komentarze