thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

obazda

  • 250 g ser camembert
  • 100 g cebuli
  • 100 g ser twarogowy śmietankowy, typu filadelfia
  • 200 g ser topiony śmietankowy
  • 1/4 płaskiej łyżeczki soli
  • 1,5 czubatych łyżeczek Papryki słodkiej
  • 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bawarska obazda
  1. 1. Cebulę pokroić na ćwiartki i rozdrobnić 5s/5 obr, zgarnąć kopystką ze ścianek i ponownie 5s/5 obr

    2. Dodać pokrojony na kawałki camembert 8s/5 obr

    3. Dodać twarożek, ser topiony, sól, pieprz, paprykę i wymieszać Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 10s/5 obr

     

Porady

Podawać z preclami lub włoskimi paluszkami. Doskonała również do chleba. Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bawarska obazda

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?