Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
40 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

MASŁO

  • 400 g śmietany 30-36%, w temperaturze pokojowej
  • 2 cytryny, tylko starta skórka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać startą skórkę z 2 cytryn.

  2. Założyć motylek.

  3. Wlać śmietanę i ubijać 1 min/ obr 4.

  4. Zlać maślankę, masło jeszcze raz ubić 15s./obr4.

  5. Przełożyć do pojemnika i schłodzić.

Porady

Masło jest idealne do ryb z grilla.

Maślankę można wykorzystać do zup tajskich dla podkreślenia smaku.

Maślankę można zamrozić, następnie wykorzystać do lodów ze świeżych cytusów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MASŁO CYTRYNOIWE

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?