thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

biszkopt

  • 60 gramów cukru pudru
  • 50 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • 3 łyżeczki kakao bez cukru (ok. 15g)
  • 60 gramów mąki tortowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 bialka

krem

  • 250 gramów śmietany kremówki
  • 3 łyżeczki miodu plynnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    biszkopt
  1. Wlaczyc piekarnik na 200° . Do naczynia wlozyc cukier: 20sek / obr 7. Dodac maslo: 15sek / obr 5. Musi powstac krem. Dodac make, kakao i proszek: 20sek / obr 5. Przelozyc do miseczki. Do czystego i suchego naczynia wlozyc bialka, ubic: 2min / 37° / obr 4. Dodac do masy, delikatnie wymieszac. Blaszke wylozyc papierem, wylozyc mase, piec w nagrzanym piekarniku przez 4min. Dokladnie 4min, ani mniej, ani wiecej!!! Wylaczyc piekarnik, zostawic biszkopt w srodku do kompletnego wysuszenia. Wyjac, wystudzic jeszcze.

  2. krem
  3. Do czystego naczynia wlac smietane, ubic- nie do konca. Przed koncem dodac miòd i dokonczyc ubijac.


    Biszkopt przeciac na pòl. Na jedna polòwke nalozyc krem, przykryc druga, lekko docisnac. Pokroic na 8 czesci. Wlozyc do lodòwki na 2 godz. Mozna przechowywac w lodòwce przez kilka dni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kinder fetta al latte - szybki podwieczorek dla dzieci (i nie tylko)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?