thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Średni

Składniki

prosty makaron chiński z tofu i warzywami

  • 15 gramów Imbir korzeń
  • 2 ząbki ząbek czosnku
  • 5 gramów papryczka chili, świeża
  • 10 gramów olej kokosowy
  • 50 gramów makaron ryżowy
  • 100 gramów cukinii
  • 40 gramów marchewki
  • 40 gramów cebula
  • 20 gramów sos sojowy
  • 10 gramów sos rybny
  • 10 gramów miodu
  • 10 gramów sok z limonki
  • 90 gramów tofu, świeże

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego przekładamy obrany czosnek, imbir, papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5s/obr.5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksująego.
    2. Dodajemy 5 g oleju kokosowego. Smażymy 3 min/120 st.C/ obr.1.
    3. w między czasie do garnka wlewamy wodę i gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
    4. Cukinię i marchew kroimy w 2-3 cm słupki, cebulę w ćwiartki. Dodajemy do naczynia miksującego.
    5. Dodajemy również sos sojowy, sos rybny, miód, sok z limonki. Dusimy 4 min/100st.C/obr. wsteczne 0,5.
    6. w między czasie tofu kroimy w 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni na reszcie oleju kokosowego, z każdej strony, tak aby powstała chrupiąca skórka.
    7. Do naczynia miksującego dodajemy tofu, mieszamy kopystką.
    8. Dodajemy ugotowany i odsączony z wody makaron ryżowy. Mieszamy 3-4s/obr. wsteczne 3,5.

    przekładamy na talerze. Podajemy posypane kolendrą lub cebulką dymką.

Porady

1. do naczynia miksującego przekładamy obrany czosnek, imbir, papryczkę chilli bez pestek. Rozdrabniamy 5s/obr.5. Zgarniamu kopystką na dno naczynia miksującego.
2.Dodajemy 5 g oleju kokosowego. Smażymy 3 min/120st.C/obr.1.
w między czasie do garnka wlewamy dodę i gotujemy makaron zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
3.Cukinię i marchew kroimy w 2-3 cm słupki, cebulę w ćwiartki. Dodajemy do naczynia miksującego.
4.dodajemy również sos sojowy, sos rybny, miód, sok z limonki. Dusimy 4 min/100st.C/ obr. wsteczne 0,5
5. W między czasie tofu kroimy w 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni na reszcie oleju kokosowego, z każdej strony, tak aby powstała chrupiąca skórka.
6. Do naczynia miksującego dodajemy tofu, mieszamy kopystką.
7.dodajemy ugotowany i odsączony z wody makaron ryżowy. Mieszamy 3-4s/obr. wsteczne 3,5.
8. Przekładamy na talerz. Podajemy posypane kolendrą lub cebulką dymką.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

prosty makaron chiński z tofu i warzywami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy