Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 50min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

pasztet z indyka

  • 600 g wody
  • 350 g filetów z piersi indyka, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g boczku wędzonego, pokrojonego w kawałeczki
  • 200 g watróbki drobiowej
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 bułka sucha
  • 100 g pieczarek
  • 100 g cebuli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 łyżki soli
  • 1/2 łyżki pieprzu
  • 2-3 szczypty gałki muszkatołowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    pasztet z indyka
  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę , włożyć koszycek i odważyć do niego filety z piersi indyka, boczek, wątróbkę, liść i ziele, gotować na parze 30min/Varoma/obr 1. wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. wyjąc z koszyczka liść i ziele. wywar z gotowania znajdujący się w naczyniu przelać do miski , dodać bułkę, pozostawić do namoczenia na ok 5 min. następnie bułkę wyjąć.
    2. Do naczynia włożyć pieczarki, cebulą rozdrobnić 4s/obr 5. składniki zgarnąć na dno naczynia.
    3. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 C. forma keksowa ( 31x 15x10 cm) natłuścić odstawić.
    4. dodać oliwę dusić 3 min/120C/ obr 1.
    5. dodać ugotowane mięso , bułkę, jajka, sól, pieprz, gałkę, zmiksować przy pomocy kopystki 1 min./obr. 9. zawartość naczynia przelożyć do formy piec 50 min 200C. Wyjąć z piekarnika odstawić do wystygnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pasztet z indyka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?