
Składniki
- 300 g papryki kolorowej, (u mnie mrożona)
- 200 g kabaczka, (u mnie mrożonego)
- 150 g dyni, (u mnie mrożonej)
- 150 g cebuli, jedna biała i jedna czerwona
- 30 g masła
- 150 g kabanosów
- 200 g przecieru pomidorowego
- 150 g wody
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- pół łyżeczki papryki ostrej mielonej
- pół łyżeczki soli
- pieprz do smaku
- łyżeczka ziół suszonych, oregano, majeranek,bazylia
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 nieduża marchewka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cebulę obrać, pokroić i włożyć do naczynia, zmiksować czas 3 sek, obr.5,zgarnąć kopystką ze ścianek, nastepnie dodać pokrojoną marchewkę i zmiksować czas 3 sek, obr.5 i też zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać masło i pokrojone w kawałki kabanosy i dusić czas 4 min/Varoma/obr.1.
Dodać resztę składników - oprócz natki pietruszki - i gotować przez 20-25 min, temp.100 stopni, obr.2.
Na 4 minuty przed końcem gotowania dodac posiekaną natkę pietruszki.
Jeżeli ktoś nie lubi pikantnych dań zamiast papryki ostrej może dać więcej papryki słodkiej mielonej.
Podawać z chlebem lub ziemniakami
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Leczo pierwsza klasa
Pychotka
I ze 2 suszone grzybki
Pycha
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Super, jasne że szkoda
cieszę się, że leczo smakowało
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pyszności
dodalam 2 zgmiecione zabki czosnku i 3 pomidorki pokrojone w kosteczke
bo sezon w pelni szkoda pominąć
Dziekuję Grażynko za pomysł
robie leczo jutro już mam składniki, więc wypróbuje Twój przepis
napewno jest pyszny
pozdrawiam
masz bardzo dużo dobrych pomysłów

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Marzenko leczo super
Mam propozycję (można modyfikować przepis) leczo bez wędliny a na varomie pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka (przyprawione w/g uznania). Na koniec mięsko dodajemy do lecza.
Polecam pychotka
